Werkt het ook bij u?

Wanneer u de implementatie van Het Nieuwe Werken op de juiste wijze doorvoert, dan ontwikkelen zich aantrekkelijke strategische voordelen, zoals kostenverlaging, verhoging van productiviteit en een betere wendbaarheid van uw organisatie.

Staat u voor een grote verhuizing van uw locatie doordat u snel groeit? Of wilt u juist flexibeler werken? Dan is dit het moment Het Nieuwe Werken in te voeren. Bedenk overigens van te voren goed wat u wilt bereiken met de implementatie van Het Nieuwe Werken.
Geen dossierkasten meer op kantoor. Uw medewerkers werken vanaf de gezamenlijke server. Geen vaste werkplek meer. Dat vraagt om een inspanning van directie en medewerkers.

Vooral kenniswerkers blijken klaar voor de invoering van Het Nieuwe Werken is gebleken uit onderzoek (2) Ze beschikken vaak al over het benodigde ‘gereedschap’. Het enige dat nog rest is een cultuurverandering. Veelal is het de directie die deze verandering tegenhoud. Ontbreken van controle op het personeel is een veelgehoord argument.

Ondernemers in het MKB zullen daarentegen met minder inspanning Het Nieuwe Werken kunnen doorvoeren en een enorme efficiencyslag kunnen slaan. Grotere bedrijven zullen hier meer moeite mee hebben, maar zullen er wel het meeste mee kunnen bezuinigen.

1) bron: V. de Pous in TelecomWorks, uitgave januari 2010
2) Onderzoek van Kluwer onder 3150 hoger opgeleide kenniswerkers in 2009