Overstappen, hoe gaat dat?

We weten dat veel van onze nieuwe klanten in het begin een beetje huiverig zijn bij het afscheid nemen van de ‘oude’ analoge telefoonlijnen! We gaan daarom uw nummer pas overnemen van de KPN, ofwel ‘porteren’, als u geheel tevreden bent. We laten u daarom eerst even ‘schaduwdraaien’. U test daarmee onze VoIP-diensten en alles wat daarmee samenhangt. U moet toch eerst 100% overtuigd zijn van de kwaliteit van uw telefoongesprekken voordat u de stap naar VoIP waagt.

Daarna gaan we uw infrastructuur in kaart brengen. Ofwel; welke lijnen heeft u en wat wilt u dat daarmee gebeurt. Welk toestel moet bij welke medewerker overgaan, als een bepaald nummer wordt aangeroepen van buitenaf? Dat is een precieze klus en daarom zullen wij dit goed met u doornemen.

Ook gaan we kijken of uw internetverbinding snel genoeg is en eventueel verbetering behoeft. Uw internetverbinding werkt als een flessenhals; er kan maar een bepaalde hoeveelheid informatie tegelijk heen- of terug (upload en download).

Let Op: U betaalde voor uw ISDN-aansluiting bij de KPN altijd voor meer nummers dan u nodig had.  Die zeggen we dus op! Dat scheelt u geld! Soms moeten hele ISDN nummerblokken verplicht worden overgenomen van de KPN om er vervolgens maar 2- of 3 van te gebruiken. Geldverspilling! Bij HetNieuweTelefoneren betaalt u wat u gebruikt! Niet meer en niet minder!

Bij de KPN dienen wij het verzoek in om de nummer(s) aan HetNieuweTelefoneren over te dragen. Deze portering kan soms al met zes werkdagen geregeld zijn!

Zodra wij het tijdstip door hebben gekregen van portering zorgen wij dat u er helemaal klaar voor bent. Dit tijdstip is exact bepaald! Wij laten niets aan het toeval over! Alle bedrading ligt klaar en alle toestellen zijn ingesteld en getest.

Zodra alles is omgezet gaan we over op de fijnafstemming. Er zijn altijd verbeteringen mogelijk! Onze monteurs gaan pas weg als u er van overtuigd bent, dat alles naar behoren werkt.

Overstappen naar Voip in het kort

  • Gratis de kwaliteit en service testen met leentoestel
  • Schaduwdraaien
  • Inventariseren van telefoonnummers en structuur
  • Installeren van apparatuur en aanleggen van bedrading
  • Internetverbinding optimaliseren
  • Nummers porteren
  • Fijnafstemmen