T-Mobile wint opnieuw P3-test van mobiele netwerken

T-Mobile heeft de hoogste score gehaald in de jaarlijkse test van P3 van mobiele netwerken. Vodafone is tweede, KPN derde en Tele2 vierde. T-Mobile kwam ook als beste uit de test in 2017 en in 2016. T-Mobile en Vodafone krijgen het testoordeel ‘Uitstekend’, KPN en Tele2 zijn ‘Zeer Goed’. T-Mobile haalde 977 punten uit een maximale 1.000, de hoogste score ooit in een P3-meting.

Dit jaar scoort Vodafone gelijk met T-Mobile op de test van mobiel bellen: 396 punten uit een mogelijke 400. T-Mobile wint ook de datatest, terwijl KPN hierin dit jaar net iets beter presteerde dan Vodafone. Alle vier de operators behoren tot de beste netwerken in Europa. Tele2, in deze test op de laatste plaats, haalde meer punten dan de winnaar van de P3-test in Duitsland, T-Mobile. Deze test is in november 2017 gepubliceerd.

Voor het eerst te voet gemeten

De operators kijken elk jaar vol spanning naar de netwerktest, die geldt als uitdagend. Het Duitse consultancybureau P3 toert met twee auto’s vol smartphones dwars door Nederland om metingen te doen voor mobiel bellen en internet. Dit jaar hebben testers voor het eerst te voet gemeten in zeven steden (G4, Almere, Nijmegen en Tilburg). Deze testers namen de trein tussen deze steden en ook die naar Maastricht, Lelystad, Leeuwarden en Groningen. Ook de dekking in de trein is op hoog niveau.

bron:telecompaper