KPN start VoLTE-aanbod

KPN start VoLTE-aanbod voor zakelijke klant

 

KPN maakt bekend dat het start met het aanbieden van VoLTE aan zakelijke klanten. De uitrol van VoLTE voor zakelijke klanten vindt gefaseerd plaats en zal een aantal weken duren.
Zakelijke KPN-klanten die beschikken over een toestel dat deze spraaktechnologie ondersteunt worden de komende weken stapsgewijs aangesloten. De voordelen van 4G bellen komen het best tot zijn recht wanneer beide gebruikers beschikken over een 4G bellen smartphone, zo belooft het bedrijf.Oorspronkelijk werd het 4G-netwerk alleen gebruikt voor mobiel dataverkeer. Voor spraakverkeer werd teruggeschakeld naar het 2G of 3G-netwerk. Toestellen die geschikt zijn om via 4G te bellen, kunnen nu gebruikmaken van de nieuwe technologie Voice over LTE (VoLTE). Klanten met een Android-besturingssysteem kunnen zonder extra handelingen direct via 4G bellen. Klanten met een iOS-besturingssysteem moeten zelf in het menu van hun toestel VoLTE aanzetten.

Ook Tele2 en Vodafone bieden VoLTE, T-Mobile in testfase

Een jaar geleden kondigde KPN de start aan van de uitrol van Voice over LTE (VoLTE). De dienst was in eerste instantie voor consumentengebruik bedoeld. Ook Tele2 en Vodafonestartten het VoLTE-aanbod in 2016. T-Mobile kondigde onlangs de eerste testen aan, terwijl Vodafone al weer met vervolgstappen bezig is door EVS codec te activeren. Bovendien zijn KPN en Vodafone IP-interconnectie tussen beide netwerken aan het uitrollen, waardoor klanten met elkaar in HD kunnen telefoneren.

In het eerste kwartaal bleek uit onderzoek van Omnitele dat de klantervaring met betrekking tot de VoLTE spraakkwaliteit bij Tele2, Vodafone en KPN nagenoeg gelijk was.