KPN begint met uitfaseren ISDN.

Het is de afgelopen maanden diverse keren aangekondigd en ook wij hebben er meerdere malen uitvoerig over bericht. KPN zelf waarschuwde klanten diverse malen dat het al eerder aangekondigde einde van ISDN in zicht was. 

Op 1 september is KPN officieel gestart met het uitfaseren van ISDN in Nederland. Bedrijven en andere klanten die op dit moment nog steeds gebruik maken van een ISDN-verbinding en nog geen overstap gepland hebben staan, wordt aangeraden dat zo snel mogelijk te doen.

Hoewel het grootste deel van de ISDN-klanten inmiddels al is overgestapt naar een alternatief, zijn er nog altijd klanten en bedrijven die nog steeds gebruik maken van ISDN. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er ook andere aanbieders zijn die op basis van het wholesale-netwerk van KPN ISDN diensten leveren. 

Coulance-periode

KPN heeft speciaal voor deze klanten een coulance-periode in het leven geroepen om zodat zij niet onbereikbaar worden of de dienstverlening van bedrijven niet in gevaar komt. Het streven van de provider is echter wel om uiterlijk in het eerste kwartaal van 2020 alle ISDN-lijnen op te heffen.

Bron:telecompaper